Σωστή επιλογή σώματος θέρμανσης

Ωραίο το καλοκαιράκι, αλλά δυστυχώς έρχεται και εκείνη η στιγμή που το κάθε ωραίο τελειώνει. Ήρθε λοιπόν η ώρα του φθινόπωρου με τα πρώτα κρύα να κάνουν την εμφάνιση τους. Ωστόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Η κάθε εποχή έχει τις ομορφιές της.

Χρειάζεσαι βοήθεια στην σωστή επιλογή σώματος θέρμανσης; Επικοινώνησε με τους ειδικούς kaustiresbotis, για να σε καθοδηγήσουν στην βέλτιστη επιλογή για τον χώρο σου.

Ανεξάρτητα από την επιλογή καυστήρα, η σωστή επιλογή σώματος θέρμανσης,  είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εγκατάστασης. Διαφορετικοί τύποι εκπληρώνουν αντίστοιχα διαφορετικές ανάγκες σας.

Επιλογή σώματος θέρμανσης

Σώματα θέρμανσης ηλεκτρικής ενέργειας

Θερμοπομπός

Οι θερμοπομποί είναι συσκευές που λειτουργούν ηλεκτρικό ρεύμα. Ο κρύος αέρας του δωματίου εισέρχεται στο σώμα. Εκεί θερμαίνεται από την αντίσταση που περιέχεται και κατόπιν εξέρχεται στον χώρο. Η λειτουργία του είναι παρόμοια με αυτή του σώματος θέρμανσης λαδιού.

Συνίσταται να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση όπου χρησιμοποιούνται μεμονωμένα δωμάτια της οικίας.Το χαμηλό κόστος αγοράς συνδυάζεται με την υψηλή κατανάλωση. Έτσι η χρήση τους θα πρέπει να γίνετε με σύνεση λόγω κατανάλωσης.

Σώματα λαδιού

Η λειτουργία τους γίνετε με ηλεκτρικό ρεύμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το εσωτερικό τους είναι γεμάτο με λάδι. Αυτό θερμαίνετε μέσω μιας αντίστασης, για να μεταφέρει στην συνέχεια την θερμότητα στην επιφάνεια του σώματος.

Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί το ότι έχουν ροδάκια. Έτσι μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο που απαιτείτε η θέρμανση. Συνέπεια η οικονομία, αφού δεν απαιτείτε η θέρμανση του συνόλου του οικιακού χώρου.

Θερμοσυσσωρευτής

Πρόκειται για αρκετά ογκώδης συσκευές θέρμανσης λόγω του ότι αποτελούνται από τούβλα στο εσωτερικό τους. Οι θερμοσυσσωρευτές λειτουργούν με ρεύμα, όπως και τα προαναφερόμενα σώματα. Βασική διαφορά τους αποτελεί ότι η θερμότητα αποθηκεύεται σε αυτό τον τύπο.

Συνοπτικά, ζεσταίνονται με το ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιες ώρες της ημέρας. Καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές απώλειες, ζεσταίνουν το χώρο μας καθ όλη τη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο, μειονεκτούν έναντι άλλων πηγών λόγω του ότι είναι  αρκετά επιβαρυντικοί για το περιβάλλον.

Η λειτουργία τους απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.

Tip:

Μείωση της ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί με την χρήση νυχτερινού ρεύματος. Ενεργοποιείστε το θερμοσυσσωρευτή το βράδυ, έτσι ώστε να αποθηκευτεί αρκετή θερμότητα.

Στην διάρκεια της ημέρας που δεν θα βρίσκετε σε λειτουργία, θα είναι ζεστός, και το σπίτι θα ζεσταίνετε χωρίς επιπλέον ενέργεια.

Σώματα θέρμανσης νερού

Σώματα fan coil

Πριν την επιλογή συστήματος θέρμανσης, πολλοί άνθρωποι διστάζουν. Το δίλημμα; Σώματα θέρμανσης ή  κλιματιστικό; Πως μπορώ να έχω θέρμανση αλλά και ψύξη; Εδώ έρχονται τα σώματα θέρμανσης τύπου fan coil.

Η λειτουργία τους είναι παρόμοια με αυτή των σωμάτων νερού. Βασική διαφορά τους ωστόσο; Το γεγονός ότι διαθέτουν ανεμιστήρα για να διαχέουν την θερμότητα είτε ψύξη στον χώρο. Έτσι μπορούν να αντικαταστήσουν την ανάγκη για κλιματισμό.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα αυτού του τύπου, είναι η δυνατότητα τοποθέτησης χώρο μας, είτε υπάρχει  κεντρική είτε  αυτόνομη θέρμανση, με μικρή δυσκολία.

Σώματα νερού

Η πιο σύνηθες μορφή σώματος θέρμανσης, είναι αυτή που κάνει χρήση νερού. Μπορούν να δουλέψουν σε συνεργασία με καυστήρες τόσο πετρελαίου όσο και φυσικού αερίου. Είτε η εγκατάσταση θέρμανσης είναι κεντρική είτε και αυτόνομη.

Σε σχέση με τα προαναφερόμενα είδη, τα σώματα θέρμανσης νερού, δεν εμπεριέχουν κάποιας μορφής αντίσταση. Ακόμα, δεν έχουν την δυνατότητα μετακίνησης.

Ο καυστήρας ζεσταίνει το νερό και κατόπιν αυτό, μέσω του κυκλοφορητή, οδηγείτε στα σώματα. Από εκεί, εξέρχεται με κατεύθυνση προς τον καυστήρα. Κατόπιν, το σπίτι ζεσταίνετε μέσω της απαγωγής της θερμότητας στο περιβάλλον.

Σημαντικό είναι να μην αμελούμε την εξαέρωση των σωμάτων ανά λίγα χρόνια. Με αυτό τον τρόπο, η κίνηση του νερού γίνετε αδιάκοπα, ώστε να απολαμβάνουμε τα μέγιστα από την εγκατάσταση. Ακόμα, η επιλογή αυτή επιβάλει την ύπαρξη δωματίου, για την τοποθέτηση του καυστήρα.

Σώματα θέρμανσης και υλικά κατασκευής

Σώματα θέρμανσης αλουμινίου

Επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος; Σε αυτή την περίπτωση τα σώματα θέρμανσης αλουμινίου, είναι η απάντηση στην ερώτηση μας. Πρόκειται για νέας μορφής θερμαντικά σώματα, που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα του νερού με αυτά του αλουμινίου.

Μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλη απόδοση, καθώς το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας, ακόμα και σε θερμοκρασίες νερού της τάξεως των 50 βαθμών κελσίου.

Τα θερμαντικά σώματα αυτού του τύπου εμφανίζουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο αλλά και στις εξωτερικές συνθήκες. Επιπλέον, δεν διαβρώνονται και δεν σκουριάζουν όπως τα άλλα. Η τιμή τους είναι υψηλότερη των άλλων. όμως αντισταθμίζεται σε βάθος χρόνου λόγω το κέρδους.

Σε περίπτωση μόνιμης εγκατάστασης για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα σώματα αλουμινίου αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Σώματα θέρμανσης χάλυβα

Τα συναντούμε μέχρι και σήμερα σε πάρα πολλά σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία, ακόμα και στις μέρες μας. Βασικά χαρακτηριστικά τους αποτελούν η μικρή κατανάλωση σε σχέση με την εξαιρετική απόδοση θερμότητας, καθώς και ότι είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα πλεονεκτήματα αυτά είναι που τα έκαναν τόσο περιζήτητα, σε σχέση με τη χαμηλή τιμή τους . Όμως, το θέμα τους είναι ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικά. Λόγου χάρη, σε περίπτωση που αποστραγγιστεί το νερό, θα αρχίσει η διάβρωση τους σε επαφή του οξυγόνου με τα τοιχώματα του σώματος .

Τοποθέτηση σώματος θέρμανσης

Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικό στοιχείο, εκτός από το την επιλογή σώματος θέρμανσης, είναι και η τοποθέτηση του στον χώρο.

Η σωστή επιλογή σώματος θέρμανσης του χώρου, θα πρέπει να γίνετε μετά από σωστή μελέτη. Αυτή περιλαμβάνει τόσο την μελέτη των θερμικών απωλειών του κτιρίου, όσο και το υδραυλικό δίκτυο θέρμανσης με την ανάλογη σήμανση.

Ο διαθέσιμος χώρος θα πρέπει να είναι ικανός να φιλοξενήσει το μέγεθος του θερμαντικού στοιχείου. Η κακή επιλογή και τοποθέτησης των σωμάτων, οδηγεί στο να υπερθερμαίνεται ή να μην θερμαίνεται σωστά ένας χώρος.

Η γενική οδηγία ορίζει να τοποθετούνται τα σώματα καλοριφέρ, στα πιο κρύα σημεία του σπιτιού. Προτιμήστε την τοποθέτηση κάτω από τα παράθυρα και κοντά στις πόρτες. Εκεί συντελείτε η μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας.

Επιλογή σώματος θέρμανσης;

Μέσω της αναφοράς μας , ευελπιστούμε να βοηθήσαμε στην διαδικασία της επιλογής σας. Σκοπός μας πάντα η ορθή και με σεβασμό ενημέρωση του καταναλωτή. Σε περίπτωση που επιθυμείτε την έμπειρη καθοδήγηση, απευθυνθείτε στους αδειοδοτημένους τεχνικούς.

Δείτε περισσότερα για τις περιοχές εξυπηρέτησης:

Σχολιάστε

Shares
Call Now Button