5 κοινά προβλήματα καυστήρων και πώς να τα διορθώσετε

Σήμερα οι ειδικοί στο χώρο των καυστήρων της εταιρείας ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΜΠΟΤΗΣ σου έχουν κάτι που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι έχετε τη γνώση να αντιμετωπίσετε μερικές επισκευές καυστήρων: 5 κοινά προβλήματα καυστήρων και πώς να τα διορθώσετε τώρα.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς και να κρυώνεις στη μέση της νύχτας. Είναι ένα πράγμα αν πρέπει απλώς να τραβήξετε τα καλύμματα και είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα εάν ο καυστήρας σας υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου.

Με μια μικρή εμπειρία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε και να επισκευάσετε μόνοι σας τον καυστήρα σας. Το καλύτερο στοίχημα σας είναι να έχετε μια λίστα ελέγχου συντήρησης για το σύστημα θέρμανσης για να αποφύγετε το κάθε πρόβλημα.

Είτε έχετε συμβατικό καυστήρα αερίου είτε καυστήρα αερίου υψηλής απόδοσης, είναι σημαντικό να κατανοείτε πώς λειτουργεί ο καυστήρας και το σύστημα θέρμανσής σας. Πρέπει να κατανοήσετε τις βασικές λειτουργίες της συσκευής, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να αναζητήσετε όταν κάτι δεν πάει καλά.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε έναν συμβατικό καυστήρα και τις συμβουλές για την επίλυση των πιο συνηθισμένων προβλημάτων του. Εάν αισθάνεστε άβολα με κάποιο από αυτά τα βήματα που κάνετε μόνοι σας, καλέστε τους επαγγελματίες της εταιρείας ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΜΠΟΤΗΣ, η εξοικονόμηση μερικών χρημάτων δεν αξίζει την αβεβαιότητα ή ένα επικίνδυνο γεγονός που αφορά τον καυστήρα.

 

Προβλήματα καυστήρων 1. Ελέγξτε τον θερμοστάτη σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένος

Μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά ελέγξτε τον θερμοστάτη σας για να βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί στην επιλογή “θερμότητα” και ότι έχει ρυθμιστεί τουλάχιστον πέντε βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου. Μπορεί να εκπλαγείτε πόσες κλήσεις δεχόμαστε χωρίς να το έχει ελέγξει ο ιδιοκτήτης!

Ακολουθούν μερικοί έλεγχοι στο θερμοστάτη για να κάνετε μόνοι σας:

Βήμα 1: Ελέγξτε την μπαταρία στον θερμοστάτη. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις μπαταρίες στον θερμοστάτη σας. Εάν η μονάδα θερμοστάτη του σπιτιού σας λειτουργεί με μπαταρίες, βεβαιωθείτε ότι τις αλλάζετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή όποτε απαιτείται.

Μερικοί  θερμοστάτες  είναι συνδεδεμένοι στο ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν μπαταρίες. Πώς τροφοδοτείται το δικό σας; Μερικές φορές όσοι χρησιμοποιούν μπαταρίες αναβοσβήνουν με ένα σύμβολο χαμηλής μπαταρίας όταν χρειάζονται αντικατάσταση.

Βήμα 2: Ανοίξτε τον θερμοστάτη και φυσήξτε απαλά κάθε σκόνη ή συντρίμμια που μπορεί να τον έχουν φράξει.

Βήμα 3: Βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία και η ώρα είναι σωστές σε ηλεκτρονικά ή προγραμματιζόμενα μοντέλα γιατί το σύστημα μπορεί να βρίσκεται σε χρονοδιακόπτη.

Βήμα 4: Ελέγξτε τον διακόπτη. Εάν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποιήστε τον διακόπτη και ελέγξτε την ανάλογη ασφάλεια για τον καυστήρα.

Προβλήματα καυστήρων 2. Ο καυστήρας δεν παράγει θερμότητα

Υπάρχουν διάφοροι μικροί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτό. Αρχικά, επιβεβαιώστε ότι ο θερμοστάτης έχει οριστεί στην ένδειξη “Θερμότητα”. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να μετακινήσετε τον επιλογέα πάνω ή κάτω για μερικούς βαθμούς για να ελέγξετε αν υπάρχει αισθητή διαφορά. Εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, ελέγξτε μήπως ένας διακόπτης κυκλώματος ή μια ασφάλεια δεν λειτουργεί σωστά.

Πώς να δοκιμάσετε τους διακόπτες σπιτιού:

Μεταβείτε στον πίνακα ασφαλειών του σπιτιού σας και αναζητήστε το κύκλωμα που ελέγχει τον καυστήρα. Ψάχνετε να δείτε αν είναι τοποθετημένο στη θέση “Off” ή αν βρίσκεται στη μέση.

1. Δοκιμάστε χειροκίνητα τον διακόπτη. Γυρίστε το μπρος -πίσω.

2. Βεβαιωθείτε ότι παραμένει στη θέση “On”.

Αυτό θα επαναφέρει τον διακόπτη. Εάν αυτό δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, έχετε πρόβλημα είτε με την καλωδίωση στο κύκλωμα είτε με τον ίδιο τον διακόπτη.

5 κοινά προβλήματα καυστήρων και πώς να τα διορθώσετε

Προβλήματα καυστήρων 3. Διατηρήστε την περιοχή γύρω από τον φούρνο σας καθαρή και ανεμπόδιστη

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής συμβουλή, αλλά μερικές φορές οι ιδιοκτήτες σπιτιών με πολυάσχολη ζωή ξεχνούν να δώσουν προσοχή σε περιοχές του σπιτιού τους όπως το υπόγειο.

Ένα υπόγειο μπορεί να γίνει ακατάστατο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στο να γεμίσει η περιοχή γύρω από τον καυστήρα με διάφορα υπάρχοντα και συντρίμμια. Ο καθαρός καυστήρας όχι μόνο λειτουργεί καλύτερα, αλλά φαίνεται και καλύτερα.

Αποφύγετε την αποθήκευση εύφλεκτων ουσιών ή υλικών κοντά στον καυστήρας  σας. Ο συνωστισμός του καυστήρας σας μπορεί να οδηγήσει σε απρόσμενες πυρκαγιές, σημαντικές ζημιές στο σπίτι σας και κίνδυνο για την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα σας.

Όσο βολικό και αν φαίνεται απλώς να το «αποθηκεύσετε εκεί» για το καλοκαίρι, σκεφτείτε την πιθανότητα να ξεχάσετε όλα τα αντικείμενα που έχετε αφήσει πάνω ή κοντά στον καυστήρας σας. Μην ρισκάρετε, δώστε στον καυστήρας σας το δωμάτιο που χρειάζεται για να λειτουργεί με ασφάλεια.

Επιπλέον, ελέγξτε και καθαρίστε τακτικά γύρω από τον καυστήρας σας. Ενώ μπορεί να έχετε αφαιρέσει όλα τα εύφλεκτα αντικείμενα από την περιοχή, θυμηθείτε ότι η σκόνη και τα χνούδια μπορούν να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν κίνδυνο πυρκαγιάς. Μια υπερβολική ποσότητα σκόνης και χνούδι μπορεί επίσης να κάνει το φίλτρο σας να φράξει νωρίτερα από το συνηθισμένο, απαιτώντας συχνότερη αντικατάσταση.

Προβλήματα καυστήρων 4. Κοιτάξτε τις φλόγες του καυστήρα

Οι πιο συνηθισμένες αστοχίες που σχετίζονται με τους καυστήρες μπορεί να προέρχονται από μόλυνση. Θα θελήσετε να ελέγξετε τον καυστήρα σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένος από συντρίμμια.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο καυστήρας σας είναι καθαρός και ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κοιτάξετε τις φλόγες.

Είναι μπλε και ομοιόμορφες;

Τότε ο καυστήρας σας είναι πιθανότατα καθαρός. Εάν είναι κίτρινες, πιθανότατα έχετε έναν βρώμικο καυστήρα. Μπορείτε να καθαρίσετε το χώρο του καυστήρα σας με την ηλεκτρική σκούπα. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει πρώτα το ρεύμα και το αέριο. Μια άλλη περιοχή που πρέπει να καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα είναι η περιοχή γύρω από τον ανεμιστήρα.

Η σκόνη μπορεί να συσσωρευτεί το καλοκαίρι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε και να καθαρίζετε το καυστήρα πριν από την έναρξη των ψυχρότερων ημερών του έτους.

Ένας συνδυασμός συμπύκνωσης και αιθάλης μπορεί να προκαλέσει ακατάλληλη λειτουργία των καυστήρων και μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλα προβλήματα. Το συνολικό μηχάνημα του καυστήρα πρέπει να καθαρίζεται κάθε χρόνο ή να αντικαθίσταται εάν το υπάρχον είναι σε κακή κατάσταση.

Προβλήματα καυστήρων 5. Ελέγξτε την ηλεκτρική ανάφλεξη

Η λειτουργία του καυστήρα αερίου μπορεί να λειτουργήσει με πιλοτικό φως ή να έχει ηλεκτρονικό έλεγχο, πράγμα που εξαλείφει την ανάγκη για σταθερή φλόγα.

Ένα ελαττωματικό σύστημα ανάφλεξης όπως αυτά που βρίσκονται σε φούρνους με θερμοστοιχείο, μπορεί να μειώσει σημαντικά την ικανότητα του φούρνου να θερμαίνει σωστά το σπίτι. Τα ρεύματα ή τα φράγματα στο σύστημα θέρμανσης μπορεί να οδηγήσουν στο σβήσιμο του πιλότου.

Πολλά νεότερα συστήματα αναφλέγονται ηλεκτρικά, παρά από ένα σταθερό πιλοτικό φως.

Τα βήματα δράσης που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας περιλαμβάνουν:

Βήμα 1: Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά τον διακόπτη τροφοδοσίας του κλιβάνου (ίσως χρειαστεί να γίνει επαναφορά της ανάφλεξης).

Βήμα 2: Απενεργοποιήστε την τροφοδοσία και το φυσικό αέριο στον κλίβανο για να επιτρέψετε την επιθεώρηση του θερμαντικού στοιχείου. Μην αγγίζετε το θερμαντικό στοιχείο, αλλά αν φαίνεται ραγισμένο ή κατεστραμμένο, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τον αναφλεκτήρα.

Βήμα 3: Με το εγχειρίδιο στο χέρι για τον κλίβανο, ακολουθήστε τα βήματα που συνιστά ο κατασκευαστής για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειτουργίας. Όπως και με το φωτεινό φως, μπορείτε να προκαλέσετε ζημιά στο σύστημα και την ιδιοκτησία σας εάν παραλείψετε βήματα ή διαδικασίες ασφαλείας κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας.

Βήμα 4: Ακολουθήστε τις οδηγίες και αν δεν λειτουργεί, καλέστε για σέρβις.

Γιατί να επιλέξετε την εταιρεία Καυστήρες Μπότης  για την συντήρηση καυστήρων;

Ξέρω ότι αυτό το άρθρο σας έδειξε πώς να διορθώσετε μερικά από τα κοινά προβλήματα του κλιβάνου. Έχετε δοκιμάσει κάποια από τις επισκευές που κάνετε μόνοι σας; Ο περιοδικός έλεγχος του συστήματός σας, και τουλάχιστον όσο συχνά συνιστά ο κατασκευαστής, μπορεί να αποτρέψει μια μικρή επισκευή να γίνει μια σημαντική ζημιά.

Θυμηθείτε, ενώ οι προσπάθειες να κάνετε μόνοι σας επισκευές μπορεί να είναι ικανοποιητικές και οικονομικά αποδοτικές, είναι σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι έχετε τις δεξιότητες πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε εργασία στον καυστήρα σας.

Εάν οι συμβουλές δεν σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ή να λύσετε προβλήματα ή αν είναι πάνω από το επίπεδο δεξιοτήτων σας, ίσως χρειαστείτε τις υπηρεσίες της εταιρείας Καυστήρες Μπότης. Όλες οι εταιρίες όπως και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι τα γνήσια και εγκεκριμένα του εκάστοτε κατασκευαστή, για ένα σωστό αποτέλεσμα.

Εξυπηρετούμε τη Αθήνα με ένα τηλέφωνο στο 6944421811 2102921405  είτε με επικοινωνία μέσω email.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

Σχολιάστε

Shares
Call Now Button