ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΔΡΟΣΙΑ

καυστήρες Μπότης- συντήρηση καυστήρων
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΔΡΟΣΙΑ

Συντήρηση καυστήρα Δροσιά

Η εταιρεία καυστήρες Μπότης βρίσκεται κοντά σας εδώ και αρκετά χρόνια, με τους τεχνικούς της πάντα διαθέσιμους να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ωρο, στην εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στη Δροσιά.

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της θέρμανσης καυστήρων πετρελαίου και αερίου όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και επαγγελματισμό. Οι ευχαριστημένοι πελάτες αποτελούν για εμάς πρωταρχικό στόχο και ο σκοπός μας είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες.

Κατά την εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στη Δροσιά, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή είτε πρόκειται για καυστήρα πετρελαίου είτε φυσικού αερίου. Το συνεργείο μας αποτελείται από έμπειρους και πιστοποιημένους εφαρμοστές καυστήρα οι οποίοι θα κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο του χώρου σας.

Οι τεχνικοί θα πραγματοποιήσουν προσεκτικό έλεγχο του συστήματος του καυστήρα πετρελαίου καθώς και των σωληνώσεων είτε του σχεδίου, εφόσον υπάρχει.

Η ειδική μελέτη που πραγματοποιείτε από τον μηχανικό θα αποκαλύψει το σωστό μέγεθος του καυστήρα ώστε να εξασφαλίζουμε την μέγιστη απόδοση και οικονομία. Επιπλέον:

 • Εξασφαλίζουμε την καλή μόνωση των σωληνώσεων, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση.
 • Επιλέγουμε τον σωστό κυκλοφορητή θέρμανσης, για την μέγιστη οικονομία του χώρου σας στη Δροσιά.
 • Εγκαθιστούμε τα σώματα του καυστήρα ομοιόμορφα στον χώρο σας για σωστή θέρμανση και μείωση των απωλειών.

Οι τεχνικοί μας, με την μακροχρόνια εμπειρία τους θα είναι δίπλα σας για την μετέπειτα συντήρηση των καυστήρων και των επιμέρους τμημάτων του συστήματος, ώστε να διασφαλιστεί η μακροζωία και απρόσκοπτη λειτουργία στον χρόνο.

Λειτουργία καυστήρα πετρελαίου

Η λειτουργία του καυστήρα γίνεται μέσω αυτοματισμών. Αρχικά, μετά την εντολή από τον χρήστη, το ηλεκτρονικό κύκλωμα δέχεται την ηλεκτρική φάση. Τότε συμβαίνουν τα εξής:

Το μοτέρ του καυστήρα περιστρέφεται και μαζί του και η φτερωτή όπως και η αντλία πετρελαίου. Το πετρέλαιο θερμαίνετε από τον προθερμαντήρα για να γίνει ρευστό. Ο μετασχηματιστής ξεκινάει να λειτουργεί και δημιουργεί σπινθήρα στην έξοδο των μπεκ ψεκασμού.

Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα πετρελαίου πρεσάρει το καύσιμο προς την άκρη των μπεκ. Εκεί μέσω του σπινθήρα και του αέρα λόγω της φτερωτής γίνεται η ανάμιξη και η ανάφλεξη του πετρελαίου. 

Ένα φωτοκύτταρο, δέχεται το φως που παράγεται από την καύση και τότε διακόπτει την παραγωγή σπινθήρα μέσω του μετασχηματιστή.

Σε περίπτωση που η λειτουργία του καυστήρα πετρελαίου διακοπεί είτε από τον χρήστη είτε από τον θερμοστάτη σε περίπτωση που η επιθυμητή θερμοκρασία έχει επιτευχθεί, ο θερμοστάτης δίνει εντολή στο ηλεκτρονικό κύκλωμα και σταματάει η λειτουργία του καυστήρα.

Λειτουργία καυστήρα πετρελαίου στη Δροσιά

Τμήματα που αποτελούν τον καυστήρα πετρελαίου

Ένας καυστήρας αποτελείται από ένα σύνολο εξαρτημάτων και οργάνων που είναι προσαρμοσμένα πάνω στον κορμό του καυστήρα.

Τα επιμέρους τμήματα από τα οποία αποτελείτε είναι:

 1. Το σώμα ή σασί του καυστήρα
 2. Τον ανεμιστήρα ή φτερωτή ή φυσητήρα του καυστήρα
 3. Την αντλία πετρελαίου και το μπεκ του καυστήρα
 4. Τον κινητήρα (μοτέρ) και τον μετασχηματιστή του καυστήρα
 5. Το φωτοκύτταρο του καυστήρα
 6. Την ηλεκτρομαγνητική βάνα πετρελαίου του καυστήρα
 7. Τον προθερμαντήρα και τον σωλήνα πετρελαίου του καυστήρα “εφόσον υπάρχει”
 8. Το τάμπερ αέρα του καυστήρα
 9. Το ρυθμιστικό του αέρα
 10. Τον προγραμματιστή ή εγκέφαλο και την βάση του
 11. Τα ηλεκτρόδια ή σπινθηριστές ή αναφλεκτήρες
 12. Την κεφαλή ή μπούκα και τον αναμικτήρα του καυστήρα
 13. Τον  αναμικτήρα του καυστήρα
 14. Την φλάντζα στήριξης του καυστήρα
 15. Τα καλώδια υψηλής τάσης
 16. Τον πυκνωτή του μοτέρ του καυστήρα καθώς και το κόμπλερ
 17. Γυαλί επιθεώρησης της φλόγας και το κάλυμμα

Γενικές πληροφορίες για καυστήρα στη Δροσιά

Χώροι συντήρησης που εξυπηρετούμε στη Δροσιά

Ποικίλουν από μία γκαρσονιέρα ή ένα μικρό διαμέρισμα, έως και εργοστασιακές μονάδες ή εμπορικά κέντρα. Αναλαμβάνουμε από μια κλασική συντήρηση ρουτίνας έως και αποσφαλμάτωση και επισκευή του πιο σύνθετου προβλήματος.

Οι τεχνικοί μας θα σας παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη λύση σε οποιονδήποτε χώρο απαιτείτε η εγκατάσταση είτε και η συντήρηση καυστήρων, όπως κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και βιομηχανίες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη συντήρηση του καυστήρα

Η συντήρηση του καυστήρα θα πρέπει να πραγματοποιείται στην περίπτωση των κατοικιών μια φορά τον χρόνο, κατά προτίμηση μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου.

Σύνηθες περίοδος είναι από το Απρίλιο έως και τον Μάιο.

Στην περίπτωση επαγγελματικών χώρων, όπως ξενοδοχεία και βιομηχανίες το πρόγραμμα συντήρησης θα πρέπει να είναι πιο τακτικό και να καθορίζεται έπειτα από επικοινωνία με τους τεχνικούς μας.

Η χρονική διάρκεια μίας συντήρησης ενός καυστήρα στην Δροσιά είναι περίπου μια ώρα σε μια τυπική περίπτωση μιας εγκατάστασης όπως αυτή των κατοικιών, αλλά σε περίπτωση μεγάλων επαγγελματικών χώρων η διάρκεια αυτή μπορεί να αυξηθεί έως και μερικές μέρες.

Το κόστος της εκάστοτε συντήρησης καθορίζεται μετά από την επικοινωνία με τους τεχνικούς μας με σεβασμό στις ανάγκες του πελάτη.

Εργασίες που μπορεί να εκτελεστούν κατά την συντήρηση του καυστήρα, είναι:

 1. Ο καθαρισμός του λέβητα
 2. Ο καθαρισμός της θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας
 3. Ο έλεγχος του φίλτρου καυσίμου
 4. Ο έλεγχος του ανοδίου της εγκατάστασης θέρμανσης
 5.  Ο έλεγχος για πιθανές διαρροές και η εξαέρωση
 6. Ο καθαρισμός του καυστήρα πετρελαίου ή αερίου
 7. Η ρύθμιση της αναλογίας αέρα – καυσίμου για την σωστή καύση και οικονομία,αλλά και την μείωση της ρύπανσης έως 40%
 8. Ο έλεγχος της λειτουργίας του κυκλοφορητή
 9. Η ρύθμιση των θερμοστατών
 10. Ο έλεγχος με ηλεκτρονικό αισθητήρα όλων των ενώσεων της γραμμής καυσίμου και των εξαρτημάτων του καυστήρα για τυχών διαρροή
 11. Η μέτρηση των καυσαερίων και ρύθμιση καυστήρα
 12. Ο έλεγχος του οργάνου αυτόματου πληρώσεως
 13. Ο έλεγχος του δοχείου διαστολής

Εγγυημένη εργασία στην Δροσιά

Μόλις οι τεχνικοί μας τελειώσουν τις εργασίες τους στον χώρο σας, σας προσκομίζουν ένα πιστοποιητικό.

Στο πιστοποιητικό αυτό αναγράφεται η ημερομηνία της κάθε εργασίας, το είδος της, τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν όπως και ο αριθμός άδειας του τεχνικού που είναι υπεύθυνος για την εργασία.

Χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι δεν απαιτείται να κάνετε κάποια προεργασία στον χώρο πριν από την συντήρηση, όπως και ότι είναι απαραίτητο να φυλάτε τα απαραίτητα έγγραφα μετά το πέρας της κάθε εργασίας.

Ακόμα, δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε τρόπο στο σύστημα της θέρμανσης, ακόμα και άμα πρόκειται για φαινομενικά απλή εργασία, καθώς θα πρέπει να επιτελείται από πιστοποιημένο τεχνικό συντηρήσεων.

Ραντεβού και αποκατάσταση βλάβης στη Δροσιά

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε μαζί μας μερικές μέρες νωρίτερα. Οι τεχνικοί καυστήρα της εταιρείας μας θα έρθουν σε επαφή μαζί σας για να βρουν λύση στο πρόβλημα σας. Οι εργασίες συνήθως πραγματοποιούνται αυθημερόν για την ευρύτερη περιοχή της Δροσιάς είτε την αμέσως επόμενη εργάσιμη.

Παράλληλα, ο συντηρητής των καυστήρων θα σας παραδώσει και το φύλλο καυσαερίων, στο οποίο θα αναγράφονται οι φθορές .

Γιατί να επιλέξετε την εταιρεία Καυστήρες Μπότης στη Δροσιά για την συντήρηση του καυστήρα σας;

Η εταιρεία Καυστήρες Μπότης πληρεί όλα τα σύγχρονα στάνταρντ για εγκατάσταση και συντήρηση καυστήρων. Με την εμπειρία χρόνων καθώς και την αδειοδότηση από το υπουργείο, οι τεχνικοί μας θα λειτουργήσουν με σεβασμό και επαγγελματισμό εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

Όλες οι εταιρίες όπως και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι τα γνήσια και εγκεκριμένα του εκάστοτε κατασκευαστή.

Εξυπηρετούμε τη Δροσιά με ένα τηλέφωνο στο6944421811 & 2102921405  είτε με επικοινωνία μέσω email.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

Shares
Call Now Button