ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΩΡΩΠΟΣ

καυστήρες Μπότης- συντήρηση καυστήρων
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΩΡΩΠΟΣ

Συντήρηση καυστήρα Ωρωπός

Η εταιρεία καυστήρες Μπότης είναι κοντά σας αρκετά χρόνια, με τεχνικούς πάντα στην διάθεση σας να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ωρο με εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στον Ωρωπό.

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της θέρμανσης όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και επαγγελματισμό. Για εμάς οι ευχαριστημένοι πελάτες αποτελούν πρωταρχικό στόχο και η προτεραιότητα μας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Αναλμαβάνουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό την εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα, είτε πρόκειται για καυστήρα πετρελαίου είτε φυσικού αερίου. Το συνεργείο μας αποτελείται από έμπειρους και καταρτισμένους τεχνικούς οι οποίοι θα κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο του χώρου σας στον Ωρωπό.

Θα πραγματοποιηθεί προσεκτικός έλεγχος του συστήματος των σωληνώσεων καθώς και του σχεδίου. Η ειδική μελέτη του μηχανικού θα αποκαλύψει το σωστό μέγεθος του καυστήρα για την μέγιστη απόδοση και οικονομία. Επιπλέον:

 • Εξασφαλίζουμε την καλή μόνωση των σωληνώσεων, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 • Επιλέγουμε τον σωστό κυκλοφορητή θέρμανσης, για την μέγιστη οικονομία του χώρου σας.
 • Εγκαθιστούμε τα σώματα καυστήρων ομοιόμορφα στον χώρο σας για σωστή θέρμανση και μείωση των απωλειών θερμότητας.

Συντήρηση καυστήρα στον Ωρωπό

Η σωστή και άρτια τεχνικά συντήρηση καυστήρα θέρμανσης πετρελαίου ή φυσικού αερίου, εξασφαλίζει την μακροβιότητα της εγκατάστασης. Οι ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους τεχνικούς με τις προβλεπόμενες άδειες.

Μέσω της επιμελούς συντήρησης, μεγιστοποιούμε την απόδοση του συστήματος επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση καυσίμου έως και 50%, καθώς ο καυστήρας εργάζεται σε σωστές τιμές θερμοκρασίας και κατ΄αυτό τον τρόπο δεν αυξάνεται η καύση.

Τηρείτε πάντα η κείμενη νομοθεσία και στο τέλος της κάθε εργασίας συντήρησης προσκομίζονται στον πελάτη τα απαραίτητα έγγραφα.

Μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου θα πρέπει να φροντίζετε για την ετήσια συντήρηση του συστήματος θέρμανσης, ώστε να προστατεύετε ο καυστήρας από τις διαβρωτικές επικαθήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την αξιόπιστη εγκατάσταση και συντήρηση καυστήρα.

Εργασίες που εκτελούνται κατά την συντήρηση του καυστήρα:

 • Ο καθαρισμός του λέβητα και της εσωτερικής θερμαντικής επιφάνειας
 • Ο έλεγχος του ανοδίου της εγκατάστασης θέρμανσης και του φίλτρου καυσίμου
 •  Ο έλεγχος για πιθανές διαρροές και η εξαέρωση
 • Ο καθαρισμός του καυστήρα πετρελαίου ή αερίου
 • Η ρύθμιση των θερμοστατών
 • Ο έλεγχος με ηλεκτρονικό αισθητήρα όλων των ενώσεων της γραμμής καυσίμου και των εξαρτημάτων του καυστήρα για τυχών διαρροή
 • Η μέτρηση των καυσαερίων και ρύθμιση καυστήρα
 • Η ρύθμιση της αναλογίας αέρα – καυσίμου για την σωστή καύση και οικονομία,α λλά και την μείωση της ρύπανσης έως 40%
 • Ο έλεγχος της λειτουργίας του κυκλοφορητή
 • Ο έλεγχος του οργάνου αυτόματου πληρώσεως
 • Ο έλεγχος του δοχείου διαστολής

Μετρήσεις καυστήρα

Κατά την συντήρηση, είναι απαραίτητο να γίνουν και οι ανάλογες μετρήσεις. Σε αυτές, τα αποτελέσματα, θα πρέπει να είναι:

 1. Στο οξυγόνο από 3,5 % έως 4,5 %
 2. Στο μονοξείδιο μικρότερο από 30 ppm με άριστο 0 ppm
 3. Στο διοξείδιο του άνθρακα από 9 % έως και 10 %
 4. Ο βαθμός απόδοσης του λέβητα μεγαλύτερος του 90 % με άριστο το 100 %
 5. Η θερμοκρασία των καυσαερίων μεταξύ 170 και 210 βαθμών κελσίου
 6. Ο ελκυσμός καμινάδας μεγαλύτερος του – 0,10

Οι τεχνικοί της εταιρίας μας θα σας παραδώσουν μετά το πέρας των εργασιών τα απαιτούμενα έγγραφα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Στεγανότητα δικτύου φυσικού αερίου

Ο έλεγχος της στεγανότητας του δικτύου πραγματοποιείται από ειδικευμένο τεχνικό της εταιρίας μας στον Ωρωπό.

Περιλαμβάνει τόσο τον έλεγχο της στεγανότητας του δικτύου, δηλαδή των σωληνώσεων για τυχόν διαρροές όσο και της αντοχής του, δηλαδή την αντοχή των σωλήνων  απέναντι στην πίεση που ασκείται από το αέριο.

Διαδικασία ελέγχου

Κατά την διαδικασία αυτή, το έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο διοχετεύει αδρανές φυσικό αέριο στις σωληνώσεις. Τότε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικοί αισθητήρες καταγράφουν την εγκλωβισμένη πίεση ως προς την σταθερότητα της ή την πτώση που σηματοδοτεί διαρροή.

Ο έλεγχος γίνεται με χρήση μηχανικών αλλά και ηλεκτρονικών μέσων. Σε περίπτωση γίνετε η απαραίτητη επισκευή εφόσον πρώτα διακοπεί η παροχή του φυσικού αερίου.

Επιπλέον μπορούμε να αναλάβουμε προβλήματα αυτονομίας, καθαρισμούς καμινάδας, επισκευή των ηλεκτρολογικών τμημάτων της εγκατάστασης είτε και των υδραυλικών.

Πιστοποιητικό ελέγχου

Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της στεγανότητας, ο μηχανολόγος μας θα σας εκδώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό που να πιστοποιεί το επιτυχές πέρας της εργασίας.

Πρακτικές συμβουλές σχετικά με την συντήρηση

Τα μπεκ θα πρέπει:

 1. Να μεταφέρονται μέσα στην συσκευασία τους ώστε να είναι προστατευμένα
 2. Να μην τα χρησιμοποιείτε με βρώμικα χέρια
 3. Να μην έρχονται σε επαφή με ακαθαρσίες και αιχμηρά αντικείμενα

Η διάρκεια ζωής ενός μπεκ εξαρτάται:

 1. Από τις ώρες τις οποίες λειτούργησε συνολικά.
 2. Από την ποιότητα του καυσίμου, δηλαδή την καθαρότητα του πετρελαίου.
 3. Από το διάστημα λειτουργίας κατά το οποίο επιτυγχάναμε τιμές CO2.

Καλή πρακτική είναι τα απορρίπτουμε τα παλιά μπεκ καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να διαπιστώσουμε με γυμνό μάτι την κατάσταση τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε δυσλειτουργίες.

Περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν έρχεται πετρέλαιο στα μπεκ:

 • Ενδέχεται η δεξαμενή πετρελαίου να είναι άδεια είτε να είναι κλειστή η βαλβίδα ροής
 • Είναι η αντεπίστροφη βαλβίδα τοποθετημένη σωστά
 • Λάθος τοποθετημένη βαλβίδα αντεπιστροφής , αντλία που δεν περιστρέφεται ή κομμένο κόμπλερ
 • Μεγάλη υποπίεση στην αντλία και αέρας στην εγκατάσταση τροφοδότησης του καυστήρα
 • Το φίλτρο του καυσίμου είτε του αέρα μπορεί να έχει γεμίσει με ακαθαρσίες
 • Κλειστεί βαλβίδα καυστήρα και ακάθαρτος σωλήνας σύνδεσης με το μπεκ
 • Το μπεκ ενδέχεται να είναι βουλωμένο ή ταλαιπωρημένο από τις ώρες λειτουργίας ενώ μπορεί το πετρέλαιο να είναι παγωμένο είτε παχύρρευστο

Η ταυτότητα του λέβητα

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, ο λέβητας θα πρέπει σε εμφανές σημείο του καυστήρα να υπάρχει πινακίδα, στην οποία να αναγράφονται:

 • Το όνομα  της κατασκευάστριας εταιρείας όπως και το σήμα της εφόσον διαθέτει
 • Ο τύπος του λέβητα καθώς και η ισχύ του δεδομένου του αντίστοιχου καυσίμου
 • Η ισχύς του λέβητα για το αντίστοιχο καύσιμο
 • Ο μοναδιαίος αριθμός κατασκευής του λέβητα
 • Η μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία λειτουργίας σε βαθμούς Κελσίου
 • Η αντίσταση των καυσαερίων
 • Η μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση λειτουργίας σε bar

Εγκατάσταση λέβητας συμπύκνωσης

Αναφερόμενοι σε ένα κοινό λέβητα πετρελαίου είτε και αερίου, για να επιτύχουμε την σωστή λειτουργία θα πρέπει η θερμοκρασία των καυσαερίων κατά την έξοδο τους να είναι μεταξύ 180 με 200 βαθμών κελσίου.

Η ακριβής τιμή της θερμοκρασίας ρυθμίζεται από τον εγκαταστάτη με την βοήθεια αναλυτή καυσαερίων και εξαρτάται από την εγκατάσταση.

Ωστόσο, υψηλή θερμοκρασία συνεπάγεται σπατάλη ενέργειας, καθώς για να θερμάνουμε τα καυσαέρια ξοδεύουμε ενέργεια η οποία διαχέεται στο περιβάλλον μαζί με τα παράγωγα της καύσης από την καπνοδόχο της εγκατάστασης.

Σε ένα κοινό λέβητα στον Ωρωπό, η μειωμένη θερμοκρασία οδηγεί σε υγροποίηση των αερίων της καύσης. Καταστροφικό αποτέλεσμα διότι πέρα από την αδυναμία της σωστής ρύθμισης της καύσης, είναι ιδιαίτερα διαβρωτικά απέναντι στον χάλυβα των καυστήρων δημιουργώντας καταστροφικές βλάβες πολύ σύντομα.
Οι λέβητες συμπύκνωσης είναι η προσπάθεια των εταιριών για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Σε αυτούς, γίνεται χρήση υλικών ανθεκτικών στην διάβρωση από τα συμπυκνώματα., έτσι ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στα ζεστά καυσαέρια.
Συγκεκριμένα, γίνεται χρήση ενός εναλλάκτη θερμότητας καυσαερίων- νερού στην έξοδο. Εκεί, γίνετε ανταλλαγή θερμότητας με το νερό και κατ αυτό τον τρόπο τα καυσαέρια υγροποιούνται. Έτσι, συλλέγονται σε ένα ανοξείδωτο δοχείο και αποφεύγουμε τις ανεπιθύμητες ζημιές.

Γιατί να επιλέξετε την εταιρεία Καυστήρες Μπότης στον Ωρωπό για τη συντήρηση καυστήρα;

Η εταιρεία Καυστήρες Μπότης πληροί όλα τα σύγχρονα κριτήρια για εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα. Με άδεια από το υπουργείο, οι τεχνικοί μας οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία χρόνων θα λειτουργήσουν με σεβασμό και επαγγελματισμό εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

Όλοι οι καυστήρες, καθώς και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι τα γνήσια και εγκεκριμένα του εκάστοτε κατασκευαστή.

Εξυπηρετούμε τον Ωρωπό με ένα τηλέφωνο στο 6944421811 2102921405  είτε με επικοινωνία μέσω email.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

Shares
Call Now Button