ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

καυστήρες Μπότης- συντήρηση καυστήρων
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

Συντήρηση καυστήρα Πατήσια

Η εταιρεία καυστήρες Μπότης είναι κοντά σας αρκετά χρόνια, με τεχνικούς πάντα στην διάθεση σας να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ωρο με εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στα Πατήσια.

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της θέρμανσης όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και επαγγελματισμό. Για εμάς οι ευχαριστημένοι πελάτες αποτελούν πρωταρχικό στόχο και προτεραιότητα μας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.

Αναλαμβάνουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό την εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα, είτε πρόκειται για καυστήρα πετρελαίου είτε φυσικού αερίου. Το συνεργείο μας αποτελείται από έμπειρους και καταρτσιμένους τεχνικούς οι οποίοι θα κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο του χώρου σας στα  Πατήσια.

Θα πραγματοποιηθεί προσεκτικός έλεγχος του συστήματος των σωληνώσεων καθώς και του σχεδίου. Η ειδική μελέτη του μηχανικού θα αποκαλύψει το σωστό μέγεθος του καυστήρα για την μέγιστη απόδοση και οικονομία. Επιπλέον:

 • Εξασφαλίζουμε την καλή μόνωση των σωληνώσεων, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 • Επιλέγουμε τον σωστό κυκλοφορητή θέρμανσης, για την μέγιστη οικονομία του χώρου σας στα Πατήσια.
 • Εγκαθιστούμε τα σώματα καυστήρων ομοιόμορφα στον χώρο σας για σωστή θέρμανση και μείωση των απωλειών θερμότητας.

Οι τεχνικοί μας, με την μακροχρόνια εμπειρία τους θα είναι δίπλα σας για την μετέπειτα συντήρηση καυστήρα και των επιμέρους τμημάτων του συστήματος, ώστε να διασφαλιστεί η μακροζωία και απρόσκοπτη λειτουργία στον χρόνο.

Λειτουργία καυστήρα πετρελαίου στα Πατήσια

Λειτουργία καυστήρα πετρελαίου

Η λειτουργία του καυστήρα γίνεται μέσω αυτοματισμών. Αρχικά, μετά την εντολή από τον χρήστη, το ηλεκτρονικό κύκλωμα δέχεται την ηλεκτρική φάση. Τότε συμβαίνουν τα εξής:

Το μοτέρ του καυστήρα περιστρέφεται και μαζί του και η φτερωτή όπως και η αντλία πετρελαίου. Το πετρέλαιο θερμαίνετε από τον προθερμαντήρα για να γίνει ρευστό. Ο μετασχηματιστής ξεκινάει να λειτουργεί και δημιουργεί σπινθήρα στην έξοδο των μπεκ ψεκασμού.  Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα πετρελαίου πρεσάρει το καύσιμο προς την άκρη των μπεκ.

Εκεί μέσω του σπινθήρα και του αέρα λόγω της φτερωτής γίνεται η ανάμιξη και η ανάφλεξη του πετρελαίου. Ένα φωτοκύτταρο, δέχεται το φως που παράγεται από την καύση και τότε διακόπτει την παραγωγή σπινθήρα μέσω του μετασχηματιστή.

Σε περίπτωση που η λειτουργία του καυστήρα πετρελαίου διακοπεί είτε από τον χρήστη είτε από τον θερμοστάτη σε περίπτωση που η επιθυμητή θερμοκρασία έχει επιτευχθεί, ο θερμοστάτης δίνει εντολή στο ηλεκτρονικό κύκλωμα και σταματάει η λειτουργία του καυστήρα.

Συντήρηση καυστήρα στα Πατήσια

Η σωστή και άρτια τεχνικά συντήρηση καυστήρα θέρμανσης πετρελαίου ή φυσικού αερίου, εξασφαλίζει την μακροβιότητα της εγκατάστασης. Οι ομάδα μας αποτελείτε από εξειδικευμένους τεχνικούς με τις προβλεπόμενες άδειες.

Μέσω της επιμελούς συντήρησης, μεγιστοποιούμε την απόδοση του συστήματος επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση καυσίμου έως και 50%, καθώς ο καυστήρας λειτουργεί σε σωστές τιμές θερμοκρασίας και κατ΄αυτό τον τρόπο δεν αυξάνεται η καύση. Τηρείτε πάντα η κείμενη νομοθεσία και στο τέλος της κάθε εργασίας συντήρησης προσκομίζονται στον πελάτη τα απαραίτητα έγγραφα.

Μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου θα πρέπει να φροντίζετε για την ετήσια συντήρηση του συστήματος θέρμανσης, ώστε να προστατεύεται ο καυστήρας από τις διαβρωτικές επικαθήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την αξιόπιστη εγκατάσταση και συντήρηση καυστήρων του συστήματος σας στα Πατήσια.

Εργασίες συντήρησης καυστήρα πετρελαίου στα Πατήσια

Οι εργασίες που επιτελούνται κατά τη συντήρηση καυστήρων είναι:

 1. Ο καθαρισμός του λέβητα.
 2. Ο καθαρισμός της θερμαντικής εσωτερικής επιφάνειας.
 3. Ο καθαρισμός του καυστήρα πετρελαίου ή αερίου.
 4. Η ρύθμιση της αναλογίας αέρα – καυσίμου για την σωστή καύση και οικονομία,αλλά και την μείωση της ρύπανσης έως 40%.
 5. Ο έλεγχος της λειτουργίας του κυκλοφορητή.
 6. Η ρύθμιση των θερμοστατών
 7. Ο έλεγχος του φίλτρου καυσίμου.
 8. Ο έλεγχος του ανοδίου της εγκατάστασης θέρμανσης.
 9. Ο έλεγχος για πιθανές διαρροές.
 10. Ο έλεγχος με ηλεκτρονικό αισθητήρα όλων των ενώσεων της γραμμής καυσίμου και των εξαρτημάτων του καυστήρα για τυχών διαρροή.
 11. Η μέτρηση των καυσαερίων και ρύθμιση καυστήρα.
 12. Ο έλεγχος του οργάνου αυτόματου πληρώσεως
 13. Ο έλεγχος του δοχείου διαστολής.
 14. Η εξαέρωση του καυστήρα.

Γενικές πληροφορίες για εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στα Πατήσια

Χώροι συντήρησης που εξυπηρετούμε στα Πατήσια

Εξυπηρετούμε ένα ευρύ φάρμα χώρων στα Πατήσια. Ποικίλουν από μία γκαρσονιέρα ή ένα μικρό διαμέρισμα, έως και εργοστασιακές μονάδες ή εμπορικά κέντρα. Αναλαμβάνουμε από μια κλασική συντήρηση ρουτίνας έως και την επισκευή του πιο σύνθετου προβλήματος.

Οι τεχνικοί μας θα σας παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη λύση σε οποιονδήποτε χώρο στα Πατήσια απαιτείται η εγκατάσταση είτε και η συντήρηση καυστήρων, όπως κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και βιομηχανίες.

Εποχή, κόστος και διάρκεια

Η συντήρηση του καυστήρα θα πρέπει να πραγματοποιείται στην περίπτωση των κατοικιών μια φορά τον χρόνο, κατά προτίμηση μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου. Το πιο συνηθισμένο διάστημα είναι από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο.

Στην περίπτωση επαγγελματικών χώρων, όπως τα ξενοδοχεία και οι βιομηχανίες το πρόγραμμα για συντήρηση καυστήρων θα πρέπει να είναι πιο τακτικό και να καθορίζεται έπειτα από επικοινωνία με τους τεχνικούς μας.

Η συντήρηση ενός καυστήρα στα Πατήσια διαρκεί περίπου μια ώρα στην περίπτωση μιας κλασικής εγκατάστασης όπως αυτή των κατοικιών, αλλά σε περίπτωση μεγάλων επαγγελματικών χώρων η διάρκεια αυτή μπορεί να επεκταθεί έως και μερικές μέρες.

Το κόστος της εκάστοτε συντήρησης καθορίζεται μετά από την επικοινωνία με τους τεχνικούς μας, με σεβασμό στις ανάγκες του πελάτη.

Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες στον χώρο σας, ο τεχνικός θα σας δώσει μερικά έγγραφα. Πρόκειται για τα έγγραφα που πιστοποιούν την εργασία της εκάστοτε συντήρηση καυστήρων. Στα έγγραφα αυτά αναγράφονται η ημερομηνία της κάθε εργασίας, το είδος της, τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν όπως και ο αριθμός άδειας του τεχνικού που είναι υπεύθυνος για την εργασία.

Χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι δεν απαιτείτε κάποια ενέργεια στον χώρο πριν από την συντήρηση, όπως και ότι είναι απαραίτητο να φυλάμε τα απαραίτητα έγγραφα μετά το πέρας της κάθε εργασίας.

Ακόμα, δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε τρόπο στο σύστημα της θέρμανσης, ακόμα και άμα πρόκειται για φαινομενικά απλή εργασία, καθώς θα πρέπει να επιτελείται από πιστοποιημένο τεχνικό συντηρήσεων.

Ραντεβού και αποκατάσταση βλάβης στα Πατήσια

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε μαζί μας μερικές μέρες νωρίτερα. Οι τεχνικοί μας θα έρθουν σε επαφή μαζί σας για να βρουν λύση στο πρόβλημα σας. Οι εργασίες συνήθως πραγματοποιούνται αυθημερόν για τα Πατήσια είτε την αμέσως επόμενη εργάσιμη.

Ο συντηρητής καυστήρων θα σας παραδώσει κατόπιν και το φύλλο καυσαερίων, στο οποίο θα αναγράφετε τυχών φθορά είτε έλλειψη ανταλλακτικού.

Εργασίες και ασφάλεια καυστήρα πετρελαίου και αερίου στα Πατήσια

Η εταιρία μας και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της αναλαμβάνουν πληθώρα υπηρεσιών που σχετίζονται με καυστήρα πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως:

Η συντήρηση, αντικατάσταση και επισκευή των κυκλοφορητών και της ηλεκτροβάνας, της βαλβίδας ασφαλείας και του δοχείου διαστολής, του θερμοστάτη του εσωτερικού χώρου και του πίνακα της αυτονομίας. Επίσης την συντήρηση είτε και την επισκευή του καυστήρα με γνήσια ανταλλακτικά, τον καθαρισμό του όπως και αυτόν της καπνοδόχου.

Συμβουλή μας για την ασφάλεια της εγκατάστασης εφόσον αυτή βρίσκεται σε λεβητοστάσιο, είναι να διατηρείτε ο χώρος καθαρός και να απομακρύνονται ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Ο χώρος θα πρέπει να ασφαλίζεται για την αποφυγή επαφής ιδιαίτερα με παιδιά.

Σε περίπτωση που υπάρχουν συστήματα ασφαλείας σοφό είναι να μην απενεργοποιούνται και να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα αερισμού ώστε να μην δημιουργείτε εύφλεκτη ατμόσφαιρα.

Ο συντηρητής θα πρέπει να ελέγχει τα καλώδια του καυστήρα ώστε να διαπιστώνεται η ακεραιότητα τους, όπως και τους πίνακες ρεύματος για αποφυγή βραχυκυκλώματος.

Γιατί να επιλέξετε την εταιρεία Καυστήρες Μπότης στα Άνω Πατήσια για τη συντήρηση καυστήρα;

Η εταιρεία Καυστήρες Μπότης πληρεί όλα τα σύγχρονα κριτήριαγια εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα. Με άδεια από το υπουργείο, οι τεχνικοί μας οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία χρόνων θα λειτουργήσουν με σεβασμό και επαγγελματισμό εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

Όλοι οι λέβητες όπως και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι τα γνήσια και εγκεκριμένα του εκάστοτε κατασκευαστή.

Εξυπηρετούμε τα Πατήσια με ένα τηλέφωνο στο 6944421811 & 2102921405  είτε με επικοινωνία μέσω email.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

Shares
Call Now Button