ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΥΚΗ

καυστήρες Μπότης- συντήρηση καυστήρων
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΥΚΗ

Συντήρηση καυστήρα στην Πεύκη

Η εταιρεία καυστήρες Μπότης, με τους έμπειρους και καταρτισμένους τεχνικούς της πάντα διαθέσιμους να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ωρο, βρίσκεται κοντά σας αρκετά χρόνια στην εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στην Πεύκη.

Η δραστηριότητα μας στον χώρο της θέρμανσης καυστήρα πετρελαίου αλλά και αερίου όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιείτε με συνέπεια και επαγγελματισμό. Οι ευχαριστημένοι πελάτες αποτελούν για εμάς βασικό στόχο και αυτή είναι η προτεραιότητα μας όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλαμβάνουμε με επαγγελματισμό και άριστα αποτελέσματα την εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στην Πεύκη, είτε πρόκειται για καυστήρα πετρελαίου είτε αερίου. Το συνεργείο μας αποτελείτε από έμπειρους και πιστοποιημένους εφαρμοστές οι οποίοι θα κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο του χώρου σας.

θα πραγματοποιηθεί προσεκτικός έλεγχος του συστήματος των σωληνώσεων καθώς και του σχεδίου. Η ειδική μελέτη του μηχανικού θα αποκαλύψει το σωστό μέγεθος του καυστήρα για την μέγιστη απόδοση και οικονομία. Επιπλέον:

 1. Εξασφαλίζουμε την καλή μόνωση των σωληνώσεων, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 2. Επιλέγουμε τον σωστό κυκλοφορητή θέρμανσης, για την μέγιστη οικονομία του χώρου σας.
 3. Εγκαθιστούμε τα σώματα καυστήρων ομοιόμορφα στον χώρο σας για σωστή θέρμανση και μείωση των απωλειών θερμότητας.

Εγκατάσταση καυστήρα φυσικού αερίου στην Πεύκη

Η εγκατάσταση φυσικού αερίου αποτελεί την πιο κοινά διαδεδομένη επιλογή για οικονομική θέρμανση, τόσο σε οικιακούς χώρους, όσο και σε επαγγελματικούς. Η ζήτηση που παρουσιάζει όλα αυτά τα χρόνιαείναι μεγάλη και συνδυάζεται με πολλά οφέλη στον τομέα της θέρμανσης.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε όλες εκείνες τις μεγάλες αλλά και μικρές πληροφορίες πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση καυστήρα φυσικού αερίου.

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η εγκατάσταση φυσικού αερίου;

Τα τελευταία χρόνια, το αέριο έχει τύχει μεγάλης αναγνωρισιμότητας, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος το επιλέγει ως τρόπο θέρμανσης. Αυτό συμβαίνει για τους παρακάτω λόγους:

 • Η εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει
  Ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα που μπορεί να βρει κανείς είναι το φυσικό αέριο. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι μετά την εγκατάσταση καυστήρα αερίου τα έξοδα θέρμανσης μειώνονται έως μείον 44%, αναλογικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ συγκριτικά με το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνεται σε συσκευές θέρμανσης η μείωση φτάνει έως και το 70%.
 • Η ευκολία και λειτουργικότητα που προσφέρει
  Η εγκατάσταση και η συντήρηση του φυσικού αερίου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την πολυκατοικία είτε ατομικά σε μεμονωμένα διαμέρισμα ή σε μονοκατοικίες με ατομικό επιτοίχιο λέβητα. Η αυτονομία που παρέχεται στον τελικό καταναλωτή είναι υψηλή και δίνετε η δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης στην χρήση ανάλογα με τις ανάγκες.
 • Καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον
  Σεβόμενοι τις περιβαλλοντικές ανάγκες, ως εταιρεία η Καυστήρες Μπότης οφείλει να ενημερώσει ότι το φυσικό αέριο αποτελεί το πιο καθαρό καύσιμο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα και ότι η βλάβη που προκαλεί στο περιβάλλον είναι σημαντικά μικρότερη. Συμβάλει ακόμα στην μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενώ δεν περιέχει βλαβερές ενώσεις θείου που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.
 • Ασφαλές καύσιμο
  Ένα βασικό πλεονέκτημα του φυσικού αερίου είναι ότι δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα και αν για τον οποιονδήποτε λόγο απελευθερωθεί στον αέρα μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα. Οι τεχνικές προδιαγραφές που εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφαλίζουν το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας κατά την εγκατάσταση και συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου.
 • Μεγαλύτερη διάρκεια
  Η συσκευές που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο τείνουν να εμφανίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αντοχή στον χρόνο. Καθώς ως καύσιμο δεν παράγει τέφρα ή άλλα κατάλοιπα κατά την καύση του, τηρώντας την αρχή της συντήρησης μια φορά τον χρόνο επιτυγχάνουμε την μακροβιότητα του όλου συστήματος.

Εγκατάσταση φυσικού αερίου σε πολυκατοικία

Το φυσικό αέριο σε πολυκατοικία στην Πεύκη, μπορεί να τοποθετηθεί με μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας και είναι τυπική διαδικασία. Αρχικά, γίνεται σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο παροχής φυσικού αερίου και τοποθετείται μετρητής. Στην συνέχεια, πραγματοποιείται η αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με επιλογή του πελάτη σε φυσικού αερίου.

Τέλος, ανάλογα με τις χρήσεις που επιθυμεί ο πελάτης γίνονται οι εσωτερικές εγκαταστάσεις και αφαιρείτε η δεξαμενή πετρελαίου, η οποία πλέον δεν χρειάζεται. Να σημειωθεί ότι δεν απαιτείτε η αλλαγή των σωληνώσεων του νερού για την λειτουργία των σωμάτων, οπότε δεν αντιμετωπίζουμε φόβο επιπλέον εργασιών οικοδομικής φύσης.

Εγκατάσταση φυσικού αερίου σε διαμέρισμα

Η αυτόνομη εγκατάσταση συστήματος φυσικού αερίου σε ένα διαμέρισμα, πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ατομικού λέβητα-καυστήρα στο σπίτι. Η παροχή του αέριου καυσίμου στο διαμέρισμα, γίνεται με εξωτερικές σωληνώσεις που συνδέουν τον μετρητή με τον ατομικό λέβητα, λαμβάνοντας υπόψιν την ασφάλεια της εγκατάστασης και τηρώντας τους απαραίτητους κανονισμούς.

Εγκατάσταση φυσικού αερίου σε μονοκατοικία

Πραγματοποιείται με την ίδια μέθοδο που γίνεται και στην περίπτωση της πολυκατοικίας.

Εφόσον η μονοκατοικία διαθέτει ήδη σύστημα θέρμανσης με λέβητα πετρελαίου, αρκεί η αντικατάστασή του με καυστήρα φυσικού αερίου. Ίσως, να απαιτηθούν κάποιες παρεμβάσεις ανάλογα με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, ώστε να διασφαλίσουμε τα μέγιστα από την εγκατάσταση.

Στεγανότητα δικτύου φυσικού αερίου στην Πεύκη

Ο έλεγχος της στεγανότητας του δικτύου πραγματοποιείται από ειδικευμένο τεχνικό της εταιρίας μας. Περιλαμβάνει τόσο τον έλεγχο της στεγανότητας του δικτύου, δηλαδή των σωληνώσεων για τυχόν διαρροές όσο και της αντοχής του, δηλαδή την αντοχή των σωλήνων απέναντι στην πίεση που ασκείται από το φυσικό αέριο.

Διαδικασία ελέγχου

Κατά την διαδικασία αυτή, το έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο διοχετεύει αδρανές φυσικό αέριο στις σωληνώσεις. Τότε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικοί αισθητήρες καταγράφουν την εγκλωβισμένη πίεση ως προς την σταθερότητα της ή την πτώση που σηματοδοτεί διαρροή.

Ο έλεγχος στεγανότητας φυσικού αερίου επιβάλλεται ανά 4 έτη.

Ο έλεγχος γίνετε με χρήση μηχανικών αλλά και ηλεκτρονικών μέσων. Σε περίπτωση γίνετε η απαραίτητη επισκευή εφόσον πρώτα διακοπεί η παροχή του αερίου.

Επιπλέον μπορούμε να αναλάβουμε προβλήματα αυτονομίας, καθαρισμούς καμινάδας, επισκευή των ηλεκτρολογικών τμημάτων της εγκατάστασης είτε και των υδραυλικών .

Πιστοποιητικό ελέγχου

Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της στεγανότητας, ο μηχανολόγος μας θα σας εκδώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό που να πιστοποιεί το επιτυχές πέρας της εργασίας.

Εργασίες που εκτελούνται κατά την συντήρηση του καυστήρα:

 • Ο καθαρισμός του λέβητα και της εσωτερικής θερμαντικής επιφάνειας
 • Ο έλεγχος του ανοδίου της εγκατάστασης θέρμανσης και του φίλτρου καυσίμου
 •  Ο έλεγχος για πιθανές διαρροές και η εξαέρωση
 • Ο καθαρισμός του καυστήρα πετρελαίου ή αερίου
 • Η ρύθμιση της αναλογίας αέρα – καυσίμου για την σωστή καύση και οικονομία, αλλά και την μείωση της ρύπανσης έως 40%
 • Ο έλεγχος της λειτουργίας του κυκλοφορητή
 • Η ρύθμιση των θερμοστατών
 • Ο έλεγχος με ηλεκτρονικό αισθητήρα όλων των ενώσεων της γραμμής καυσίμου και των εξαρτημάτων του καυστήρα για τυχών διαρροή
 • Η μέτρηση των καυσαερίων και ρύθμιση καυστήρα
 • Ο έλεγχος του οργάνου αυτόματου πληρώσεως
 • Ο έλεγχος του δοχείου διαστολής

Γιατί να επιλέξετε την εταιρεία Καυστήρες Μπότης στην Πεύκη για τη συντήρηση καυστήρα;

Η εταιρεία Καυστήρες Μπότης πληροί όλα τα σύγχρονα κριτήριαγια εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα. Με άδεια από το υπουργείο, οι τεχνικοί μας οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία χρόνων θα λειτουργήσουν με σεβασμό και επαγγελματισμό εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

Όλοι οι λέβητες, καθώς και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι τα γνήσια και εγκεκριμένα του εκάστοτε κατασκευαστή.

Εξυπηρετούμε την Πεύκη με ένα τηλέφωνο στο 6944421811 & 2102921405  είτε με επικοινωνία μέσω email.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

Call Now Button