ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

καυστήρες Μπότης- συντήρηση καυστήρων
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συντήρηση καυστήρα Ηράκλειο

Η εταιρεία καυστήρες Μπότης είναι κοντά σας εδώ και αρκετά χρόνια, με τεχνικούς πάντα στην διάθεση σας να σας εξυπηρετήσουν όλο το 24ωρο με εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα στο Ηράκλειο.

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της θέρμανσης όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και επαγγελματισμό. Για εμάς οι ευχαριστημένοι πελάτες αποτελούν πρωταρχικό στόχο και αυτός είναι ο σκοπός μας.

Το πεπειραμένο προσωπικό μας δίνει ιδιαίτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση συντήρηση καυστήρα, είτε πρόκειται για καυστήρα πετρελαίου είτε φυσικού αερίου. Το συνεργείο μας αποτελείται από έμπειρους και καταρτισμένους τεχνικούς οι οποίοι θα κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο του χώρου σας στο Ηράκλειο.

Θα πραγματοποιηθεί προσεκτικός έλεγχος του συστήματος των σωληνώσεων καθώς και του σχεδίου. Η ειδική μελέτη του μηχανικού θα αποκαλύψει το σωστό μέγεθος του καυστήρα για την μέγιστη απόδοση και οικονομία. Επιπλέον:

 • Εξασφαλίζουμε την καλή μόνωση των σωληνώσεων, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι απώλειες που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση.
 • Επιλέγουμε τον σωστό κυκλοφορητή θέρμανσης, για την μέγιστη οικονομία του χώρου σας στο Ηράκλειο.
 • Εγκαθιστούμε τα σώματα καυστήρων ομοιόμορφα στον χώρο σας για σωστή θέρμανση και μείωση των απωλειών.

Οι τεχνικοί μας, με την μακροχρόνια εμπειρία τους θα είναι δίπλα σας για την μετέπειτα συντήρηση καυστήρων και των επιμέρους τμημάτων του συστήματος, ώστε να διασφαλιστεί η μακρόχρονη και απρόσκοπτη λειτουργία τους στον χρόνο.

Hλεκτρονικός αναλυτής στο Ηράκλειο

Πρόκειται για μία συσκευή που χρησιμοποιείται για την μέτρηση των καυσαερίων, της απόδοσης του καυστήρα και του ελκυσμού.
Σε κάθε συντήρηση και εγκατάσταση, ο τεχνικός της εταιρείας μας χρησιμοποιεί αποκλειστικά την συσκευή αυτή, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση και την εξοικόνομησης ενέργειας του καυστήρα.

Συντήρηση κεντρικής θέρμανσης στο Ηράκλειο

Ως κεντρική θέρμανση ορίζεται ένα σύστημα το οποίο καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης στο σύνολο ενός κτηρίου. Το νερό ζεσταίνεται στον καυστήρα και από εκεί ο κυκλοφορητής αναλαμβάνει την μεταφορά και κυκλοφορία του στα σώματα.

Εκεί, το ζεστό νερό μεταδίδει μέσω των σωμάτων την θερμότητα στο περιβάλλον του και όταν κρυώσει κατεβαίνει στον καυστήρα όπου θα ζεσταθεί εκ νέου και θα επανακυκλοφορήσει στα σώματα.

Οι καυστήρες της κεντρικής θέρμανσης βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος ονομάζεται λεβητοστάσιο. Συνήθως βρίσκεται στα υπόγεια των κτηρίων στο Ηράκλειο και αποτελείται από τον καυστήρα και τον λέβητα, ο οποίος ζεσταίνει το νερό.

Εκεί υπάρχει ακόμα ο καπναγωγός για την απαγωγή των καυσαερίων στο εξωτερικό περιβάλλον αλλά και οι σωληνώσεις του ζεστού και κρύου νερού μέσω των οποίων γίνετε η κυκλοφορία του νερού.

Σε κάθε λειτουργία στην οποία υπάρχει καύση, το πετρέλαιο ή και το αέριο που καίγεται εκπέμπει στην ατμόσφαιρα καυσαέρια. Αυτά περιέχουν συνήθως σε περιεκτικότητα αιθάλη, διοξείδιο του θείου, οξείδια του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογονάνθρακες. Έτσι δημιουργείται η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μπορούμε να έχουμε οικονομικό όφελος από την μείωση της ρύπανσης. Δεδομένης μίας ποσότητας καυσίμου που καταναλώνεται, παράγεται μια μέγιστη ποσότητα θερμότητας. Από αυτή το σύστημα εκμεταλλεύεται μόνο ένα ποσοστό, αυτό που ονομάζουμε βαθμό απόδοσης της εγκατάστασης.

Στον καυστήρα πετρελαίου θα πρέπει:
 1. Να γίνει καθαρισμός του μπεκ, αν διαπιστωθεί ότι το μέγεθος του δεν είναι το σωστό για το λέβητα ή ότι έχουν συμπληρωθεί οι ώρες λειτουργίας του βάση του κατασκευαστή.
 2. Να γίνει καθαρισμός της κεφαλής της καύσης και του συμπιεστή.
 3. Να γίνει καθαρισμός όπως και έλεγχος των ηλεκτροδίων ανάφλεξης και του αισθητήρα φωτός.
 4. Να πραγματοποιηθεί καθαρισμός της αντλίας πετρελαίου και των φίλτρων στη γραμμή μεταφοράς του καυσίμου.
 5. Και τέλος να πραγματοποιηθεί καθαρισμός των πτερυγίων του ανεμιστήρα.

Επίσης, ο επιμελής και τακτικός καθαρισμός του καπναγωγού, όπως και της καπνοδόχου τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια.

Στον καυστήρα φυσικού αερίου θα πρέπει:

Οι εργασίες που απαιτούνται στην περίπτωση αυτή είναι ελαφρός διαφορετικές και περιλαμβάνουν: 
 1. Την αποσύνδεση της κεφαλής, των ηλεκτροδίων έναυσης και ιονισμού και τον καθαρισμό τους.
 2. Τον καθαρισμός της πτερωτής ανεμιστήρα και του εσωτερικού μέρους του κέλυφους.
 3. Αποσύνδεση συγκροτήματος οργάνων αερίου.
 4. Τον καθαρισμός των φίλτρων αερίου και έλεγχο της στεγανότητας των βαλβίδων.
 5. Τον έλεγχο λειτουργίας του πιεζοστάτη αερίου, όπως και του αέρα.
 6. Τον έλεγχο του ρεύματος ιονισμού σε κατάσταση λειτουργίας και αυτόν του ανιχνευτή αερίου.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τη συντήρηση του καυστήρα

Η συντήρηση του καυστήρα θα πρέπει να πραγματοποιείται στην περίπτωση των κατοικιών μια φορά τον χρόνο, κατά προτίμηση μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου.

Το πιο συνηθισμένο διάστημα συντήρησης του καυστήρα είναι από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο.

Στην περίπτωση επαγγελματικών χώρων, όπως για παράδειγμα ξενοδοχεία και βιομηχανίες το πρόγραμμα για συντήρηση καυστήρων θα πρέπει να είναι πιο τακτικό και να καθορίζεται έπειτα από συνεννόηση με τους τεχνικούς μας.

Η χρονική διάρκεια μίας συντήρησης ενός καυστήρα στο Ηράκλειο είναι περίπου μια ώρα στην περίπτωση καυστήρα σε ένα σπίτι, αλλά σε περίπτωση μεγάλων επαγγελματικών χώρων η η διαδικασία της συντήρησης μπορεί να διαρκέσει έως και μερικές μέρες.

Το κόστος της εκάστοτε συντήρησης καθορίζεται μετά από την επικοινωνία με τους τεχνικούς μας, με σεβασμό στις ανάγκες του πελάτη.

Μετά από κάθε συντήρηση καυστήρα, ο τεχνικός μας σας παρέχει ένα πιστοποιητικό.

Στο έγγραφο αυτό αναγράφεται η ημερομηνία της κάθε εργασίας, το είδος της, τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν όπως και ο αριθμός άδειας του τεχνικού που είναι υπεύθυνος για την εργασία.

Ακόμα, δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε σε καμία περίπτωση και με οποιοδήποτε τρόπο στο σύστημα της θέρμανσης, ακόμα και άμα πρόκειται για φαινομενικά απλή εργασία, καθώς θα πρέπει να επιτελείται από πιστοποιημένο τεχνικό συντηρήσεων καυστήρα.

Χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται κάποια παρέμβαση σας στον χώρο πριν από την συντήρηση, όπως και ότι είναι απαραίτητο να φυλάσσετε τα απαραίτητα έγγραφα μετά το πέρας της κάθε εργασίας.

Ραντεβού και αποκατάσταση βλάβης στο Ηράκλειο

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε μαζί μας μερικές μέρες νωρίτερα. Οι τεχνικοί καυστήρα μας θα έρθουν σε επαφή μαζί σας για να βρουν λύση στο πρόβλημα σας. Οι εργασίες συνήθως πραγματοποιούνται αυθημερόν για το Ηράκλειο είτε την αμέσως επόμενη εργάσιμη.

Ο συντηρητής καυστήρων θα σας παραδώσει κατόπιν και το φύλλο καυσαερίων, στο οποίο θα αναγράφετε τυχόν φθορά είτε έλλειψη ανταλλακτικού.

Χώροι συντήρησης που εξυπηρετούμε στο Ηράκλειο

Εξυπηρετούμε όλους τους χώρους είτε πρόκειται για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες είτε για ξενοδοχεία, εργοστάσια, χώροι εκδηλώσεων και άλλα.

Οι τεχνικοί μας θα σας παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη λύση σε οποιονδήποτε χώρο στο Ηράκλειο απαιτείται η εγκατάσταση και η συντήρηση καυστήρων, όπως κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και βιομηχανίες.

Γιατί να επιλέξετε την εταιρεία Καυστήρες Μπότης στο Ηράκλειο για τη συντήρηση καυστήρα;

Η εταιρεία Καυστήρες Μπότης είναι η νούμερο 1 εταιρεία στην εγκατάσταση και συντήρηση καυστήρων. Με άδεια από το υπουργείο, οι τεχνικοί μας οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία χρόνων θα λειτουργήσουν με σεβασμό και επαγγελματισμό εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.

Όλα τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε είναι τα γνήσια και εγκεκριμένα του εκάστοτε κατασκευαστή.

Εξυπηρετούμε τα Ηράκλειο με ένα τηλέφωνο στο 6944421811 & 2102921405  είτε με επικοινωνία μέσω email.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

Shares
Call Now Button